Διάλεξη Σ. Μπένου & Ε. Φρέγκογλου με θέμα: “ Η Αξία και η Μαγεία των Συνεργειών” 23.05.2020

 

Διάλεξη των κ.κ. Σταύρου Μπένου και  Ευδόκιμου  Φρέγκογλου

με θέμα:  Η Αξία και η Μαγεία των Συνεργειών”

 το Σάββατο 23.5.2020

O κ. Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», υπηρέτησε τον δημόσιο βίο της χώρας ως Δήμαρχος Καλαμάτας (1979-1990), Βουλευτής (Μεσσηνίας 1990-2004,  Β΄ Αθήνας 2004-2007), Υφυπουργός Πολιτισμού, Υπουργός Πολιτισμού, Υπουργός Αιγαίου και Υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης. Οι σημαντικότεροι σταθμοί στη διαδρομή του στη δημόσια σφαίρα είναι: η ανασυγκρότηση της Καλαμάτας μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του Σεπτεμβρίου 1986 που βραβεύθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολεοδόμων (πρότυπη και ανθρωποκεντρική πολεοδομική ανάταξη της Καλαμάτας) και από την Europa Nostra. (Διάσωση και ανάδειξη των μνημείων της πόλης), η ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), η ίδρυση και λειτουργία του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Ο Ευδόκιμος – Νίκων Φρέγκογλου, είναι επικοινωνιολόγος – τεχνολόγος του Πολιτισμού,  απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αιγαίου του Τμήματος Πολιτισμικής τεχνολογίας και επικοινωνίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Glasgow Caledonian University της Σκωτίας πάνω στον τρισδιάστατο σχεδιασμό για εικονικά περιβάλλοντα. Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται στο Σωματείο «Διάζωμα» ως υπεύθυνος προγραμμάτων με εξειδίκευση στις πολυμεσικές εφαρμογές, και συντονισμού ενός ειδικού τμήματος που σχεδιάζει ολιστικά προγράμματα πολιτιστικού τουρισμού σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, τους Δήμους, τις Περιφέρειες και την κοινωνία των πολιτών, με στόχο να βρεθούν τα μνημεία στο κέντρο της ζωής της οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η διάλεξη διοργανώνεται στο πλαίσιο του μαθήματος “Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Πολιτιστικών Βιομηχανιών και Τουριστική Ανάπτυξη”, με πρωτοβουλία της διδάσκουσας του μαθήματος κας Άνυ Λεφάκη, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών  της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ_ΜΠΕΝΟΣ_ΦΡΕΓΚΟΓΛΟΥ_23.5.2020